} -->

perjantai 4. huhtikuuta 2014

Suosikkikosmetiikkani, osa 1: Vartalo- ja käsienhoitotuotteet

Oon ollut jo pidemmän aikaa kiinnostunut ja aika tarkka siitä, mitä kosmetiikkaa iholleni tai hiuksiini laitan. Juuri minulle sopivien kosmetiikkatuotteiden löytäminen on ollut missiona koko kuluneen vuoden ajan. Oon selaillut hirveät määrät eri kosmetiikkablogeja ja arvosteluja eri tuotteista, ja löytänyt vihdoin ne omat lempparini, joihin olen tyytyväinen - ainakin tämän pienen hetken, kunnes silmiin osuu jotain vieläkin mielenkiintoisempaa... :)

Ajattelin esitellä teille mun suosikkeja jakaen tuotteet eri postauksiin niiden käyttötarkoitusten mukaan. Oman postauksensa saa niin vartalo- ja käsienhoitotuotteet, kasvojenhoitotuotteet, hiustenhoitotuotteet, peseytymistuotteet, hajuvedet sekä meikit.

Aloitan esittelyni vartalo- ja käsienhoitotuotteilla. Kaikenlaisia on tullut kokeiltua, mutta tässä tulee mun tän hetkiset lempparit, olkaa hyvä!


Mun täytyy tässä välissä pahoitella kuvien laatua. Onnistuin jättämään mun järkkäri-Canonini lentokoneeseen Pariisin vaihtolennolla matkalla NYCiin - ja sille teillehän se jäi... Nyyh! Tällä hetkellä kamerana toimii siis puhelimeni, joka on mallia iPhone 5.

V A R T A L O V O I T E E T

Vasemmalta oikealle: DERMOSIL, Foot Therapy jalkavoide, VICTORIA'S SECRET, Secret Charm Deep-Softening Body Butter, THE BODY SHOP, Passion Fruit Body Butter & VICTORIA'S SECRET, Victoria Body Lotion

V A R T A L O V O I T

Vasemmalta oikealle: THE BODY SHOP, Passion Fruit Body Butter & VICTORIA'S SECRET, Secret Charm Deep-Softening Body Butter

THE BODY SHOP, Passion Fruit Body Butter (200ml): 

Taattua The Body Shopin vartalovoi-laatua. Kuiva ja vähän vähemmänkin kuiva iho kiittää ihanan kermaisesta ja paksusta, nimensä mukaisesti voimaisesta koostumuksesta. Tuote imeytyy iholle helposti ja nopeasti. Oon käyttänyt tätä etenkin talvella päivittäin sekä täsmähoitona kuivimpien kohtien hoitoon, ja ihosta tulee käytön jälkeen silkkisen pehmeä. Ekstrapisteitä satelee ihanasta tuoksusta ja kauniista purkista. Tuoksu on ihanan makean hedelmäinen, muttei liian. Esimerkiksi merkin mansikantuoksuinen vartalovoi on mulle liian ällömakea, mutta tämä on juuri sopiva.

Mistä? Tämä taisi olla jonkunlainen kausituote, sillä ainakaan The Body Shopin suomalaisilta nettisivuilta tätä ei enää löydä. Onneksi tätä voi tilata vielä nettikaupoista, esimerkiksi ebaysta. Muut The Body Shopin vartalovoit maksavat 18,90€/200ml.

VICTORIA'S SECRET, Secret Charm Deep-Softening Body Butter (185g):

Löysin tuotteen muutaman viikon takaiselta Ruotsin-risteilyltä. Jostain syystä en oo aiemmin kiinnittänyt huomiota merkin vartalovoihin, vaan oon keskittänyt katseeni juoksevampiin hand & body creameihin sekä vielä juoksevampiin body lotioneihin. (Sivuhuomiona: onpa mainiota, että Victoria's Secretin vartalonhoitotuotteita ja tuoksuja saa nyt myös Itämereltä, ja vielä sekä Silja Lineltä että Viking Lineltä!)

Vartalovoi jättää ihon ihanan pehmeäksi. Ihon kuivatkin alueet saavat kunnolla kyytiä! Rasvan koostumus on aika jännä, jotenkin hyytelömäinen, mutta erittäin miellyttävä. Värikin on mielenkiintoinen - liilahkon vaaleansininen, ollen kuitenkin omaan silmääni hyvin söötti. Victoria's Secretmäiseen tyyliin tuotteen tuoksu on voimakas, mutta kuitenkin aika raikas. Tällä oon saanut pehmeimmät koivet miesmuistiin, huippu tuote!

Mistä? Tätä(kin) löytää ainakin Silja Serenadelta n. 14€ hintaan sekä ebaysta.

V A R T A L O V O I T E E T

Vasemmalta oikealle: VICTORIA'S SECRET, Victoria Body Lotion & DERMOSIL Foot Therapy jalkavoide


DERMOSIL, Foot Therapy (200ml): 

Pidän tästä tuotteesta kovasti. Kuten käyttöohjeesta näkyy, voide on ihanan viilentävä ja raikas. Eukalyptus ja mentoli tuoksuvat rasvassa aika vahvana, joten jos tuoksusta ei pidä, suosittelen jättämään tämän kaupan hyllylle. Käytän tuotetta iltaisin, jos päivän aikana on tullut käveltyä paljon ja jalat ovat väsähtäneet, tai jos ne tuntuvat muuten vaan kuivilta. Ihmiset unohtavat usein huoltaa jalkojaan, ja etenkin sandaalikaudella kesäisin sen kyllä huomaa :) Voide kosteuttaa ainakin omia jalkojani riittävästi. Tuotteen imeytymiseen menee hetken aikaa, en siis suosittele laittamaan tätä ainakaan kovin suuressa kiireessä. Tuoteseloste lupaa myös, että tämä ehkäisisi hienhajua, mutta siitä mulla ei ole omakohtaista kokemusta, kun olen käyttänyt tätä vain lähellä nukkumaanmenoaikaa.

Mistä? Tuotteen voi ostaa omakseen esimerkiksi täältä, hintaan 8,30€: 

VICTORIA'S SECRET, Victoria Body Lotion (200ml): 

Perus kosteuttava vartalovoide. Tuote imeytyy hyvin ja sopii päivittäiseen käyttöön. Itse käytän tätä vähän harvemmin, riippuen vähän siitä mitä tuoksua suihkutan ylleni. Rasva on nimittäin Victoria's Secretin Victoria-tuoksun vartalonhoitotuote, jonka linjan Victoria-tuoksu multa löytyykin New Yorkin reissun tuomisena. Voide on todella ylellisessä ja kauniissa purkissa, mikä on ainakin mulle tärkeää. Tuoksu on - yllättäen - erittäin miellyttävä, ja se jää tuoksumaan iholle vielä pitkäksi aikaa imeytymisen jälkeen.

Mistä? Tuotetta on myynnissä ainakin Silja Serenadella, noin parillakymmenellä eurolla. Toinen vaihtoehto on käydä joko itse ulkomailla Victoria's Secretin liikkeessä tai tilata nettikaupasta, esimerkiksi ebaysta. Yhdelläkään suomenkielisellä nettikaupalla ei taida olla juuri tätä tuotetta valikoimissaan.

K Ä S I V O I T E E T

Vasemmalta oikealle: VICTORIA'S SECRET, Endless Love Body & Hand Creme & THE BODY SHOP, Hemp Hand Protector

VICTORIA'S SECRET, Endless Love Body & Hand Creme (200ml): 

Aivan ihanan tuoksuinen käsirasva. Mulle itselleni on tärkeää, että käsirasva imeytyy suhteellisen nopeasti ja on koostumukseltaan - kuten kuvasta näkyy - vähän paksumpaa. Tämä käsirasva täyttää molemmat vaatimukset. Lisäksi rasvasta jää ihanan tuntuiset, pehmeät kädet. Tämä tuote on noussut lyhyessä ajassa erinomaisen kokonaisuutensa - koostumus, imeytymisteho, kosteutus sekä tuoksu - ansiosta mun lemppariksi käsirasvaksi. 

Mistä? Rasvan voi ostaa joko ulkomailta, Itämeren laivoilta tai esimerkiksi täältä, hintaan 13,95€:

THE BODY SHOP, Hemp Hand Protector (100ml): 

Mun kädet on yleisesti ottaen aika hyvässä kunnossa. Kuitenkin joskus, etenkin talvisin ja vuodenajan vaihteessa, ne kuivuu normaalia enemmän, ja ovat toisinaan jopa ihan selkeästi ja näkyvästi kuivat. Siihen vaivaan auttaa juuri tämä tuote. Oli kädet kuinka kuivat tahansa, hamppuvoide hoitaa! 

Voide on todella paksua, mutta imeytyy yllättävän äkkiä. Itse en käytä tätä hajunsa vuoksi kun lähinnä kotona, ja tapanani on ollut laittaa tätä iltaisin ennen nukkumaanmenoa ihan kunnon kerros käpäliin. Aamulla kädet ovat aina ihanan silkkiset! Eikä vain aamulla, vaan oikeastaan joka levityskerran jälkeen. Tuote todella kosteuttaa kädet ja jättää ne ihanan pehmeiksi, eikä useiden käsivoiteen tapaan limaisen rasvaiseksi. Suosittelen tätä aidon oikeasti ihan jokaiselle, sillä tämä käsirasva todella toimii! 

Ainoa miinus tulee tuotteen hajusta, mikä ei ole omaan nenääni kovinkaan miellyttävä. Toki hamppu saattaa tuoksua jonkun mielestä miellyttävältä, minä perustan kuitenkin enemmän raikkaan kukkaismaisen tuoksuisista rasvoista. Tästä syystä kaihdan myös esimerkiksi suklaan ja kookosen tuoksuisia rasvoja - ne eivät vaan jostain syystä täytä omia tarpeitani.

Mistä? Tämän tehokosteuttajan voit käydä hankkimassa itsellesi joko The Body Shopin liikkeestä tai täältä, hintaan 14,90 €:

 I T S E R U S K E T T A V A T


Vasemmalta oikealle: ST. TROPEZ, Self Tan Bronzing Mousse & DOVE, Summer Glow Nourishing Lotion for Normal to Dark Skin

DOVE, Summer Glow (250ml):

Tämä jo lähes kulttivoiteeksi noussut kevyesti päivettävä voide sopii kelle tahansa päivittäiseen käyttöön. Tuote päivettää ihon normaalia sävyä asteittain, pikkuhiljaa. Voiteesta löytyy kaksi versiota, sekä vaalealle (fair to medium skin) että tummemmalle (normal to dark skin) ihotyypille. Jos haluaa saada näkyvämpää päivetystulosta, kannattaa voiteen päivittäinen käyttö aloittaa ainakin muutamia päiviä ennen. Tällä tuotteella ei oikeastaan voi mennä pieleen, sillä tulos tulee asteittain, ja lopputuloksena on hyvin luonnollinen päivetys. Voide on helppo levittää, ja imeytymisessä menee emulsiomaisen koostumuksensa vuoksi hetken aikaa, mistä on etua siinä, että tuotteen ehtii levittää tasaisesti joka paikkaan. Omaan nenääni tuotteen tuoksu on hyvinkin miellyttävä.

Mistä? No esimerkiksi tavallisista ruokakaupoista (jopa isommista S-marketeista), ja hyvin huokeaan hintaan: hinta pyörii 5-6 € välillä! 

ST. TROPEZ, Self Tan Bronzing Mousse (240ml): 

Nettipalstoilla erittäin suurta suosiota nauttiva, jopa parhaan itseruskettavan tittelin arvioisia kehuja saanut itseruskettava. En voi kun yhtyä ylistyksiin: tämä itseruskettava on todella hyvä. Jo yhdellä levityskerroksella saa näkyvän ja kauniin, hyvin luonnollisen lopputuloksen. En suosittele tuotetta ihan ensikertalaisten käsiin, sillä moussemaiset tuotteet imeytyvät iholle hyvin nopeasti, ja niiden kanssa saa olla todella ripeä. Mä pidän nopeasta kuivumisvauhdista juuri siksi, että iho kuivuu kuivaksi lähes hetkessä, vaikkakin suositellaan, ettei kireitä vaatteita käytettäisi ensimmäisen kahdeksan tunnin kuluessa levityksestä. Tuotteen levityksessä auttaa ruskea opasväri, joka näyttää mihin tuotetta on jo levittynyt. Tuoksu on miellyttävä, eikä levitysvaiheessa pistä nenään sitä hyvin tyypillistä itseruskettavan hajua. Kestosta sen verran, että kunnollisen, näkyvän päivetyksen ylläpitääkseni käytän tuotetta noin kolmen päivän välein, jolloin alan huomaamaan haalistumisen merkkejä. Olen käyttänyt tätä myös kasvoille, ja soveltuu niille ihan mainiosti.

Mistä? Ainoan miinuksen annan tuotteen arvosta, joka etenkin Suomen markkinoilla on hieman ylihinnoiteltu. Kicksissä tämä isompi, 240ml kokoinen purkki, maksaa yli 50 €. Omani olen kuitenkin tilannut täältä, jo vähän parempaan, 32,30 € hintaan:
http://www.lookfantastic.com/st-tropez-self-tan-bronzing-mousse-240ml/10360052.html?autocomplete=productsuggestion

Suosittelen ylläolevaa Brittiläistä nettikauppaa, Look Fantasticia, kosmetiikkakäyttäjille noin muutenkin. Sieltä saa monia tuotteita, kuten esimerkiksi Redkenin hiuskamaa, huomattavasti edullisemmin Suomen hintoihin verrattuna - jopa yli puolet halvemmalla! Mikä parasta, postikulut ovat maailmanlaajuisesti ilmaiset, aina. Olen tilannut tuolta myös paljon meikkejä, joita ei Suomesta saa. Muistakaa kuitenkin, että yrityksen käyttämä postifirma, Royal Mail, ei toimita enää mitään aerosoleja, kynsilakkoja tai vastaavia ulkomaille, eli esimerkiksi hius- ja ne kynsilakat kannattaa tipauttaa sieltä haavelistalta heti. Suosittelen myös tilaamaan lafkan uutiskirjeen, sillä tuolta tulee useinkin, about viikoittain, hyviä alennuskoodeja, kuten -20 % ostosten loppusummasta. Ja kuten kaikilta ulkomaisilta nettikaupoilta tilattaessa, valuutta kannattaa vaihtaa ennen tilausta firman kotimaan valuuttaan, missä saattaa säästää ihan euroja.

HUOM!

Muistattehan, että ennen mitä tahansa itseruskettavaa laittaessa iho tulisi kuoria ja kosteuttaa kauttaaltaan. Näin estetään se, että kuivemmat kohdat imevät tuotetta itseensä enemmän, ja lopputuloksesta tulee laikukas tai vähintäänkin epäsiisti. Ainakin minä, joka olen hyvinkin tietoinen auringonoton riskeistä, pyrin etenkin kesäkautena hankkimaan rusketukseni melkein pääosin kokonaan purkista, ja tällöin toistan tämänkaltaista kaavaa: Pari kertaa viikossa kuorinta, ja pari, kolme kertaa viikossa ihon kosteuttaminen sekä itseruskettavan levitys. Hyvin toimii!


<3 Jonna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti